Sunday, November 13, 2011

El Emegi Goz nuru Leziz mi Leziz Tavuk doner tarifi ve bir soru :)

Bu tavuk donerin bir hikayesi var :) bayramdan once arife gunu orucluydum, tavugu cikardim buzluktan ne yapsam diye dusundum, tavugun yemek cesiti et kadar cok degil, bir de ayni tarifler yaptigim icin degisik olsun istedim .Oruc olmanin verdigi aclikta var serde , aksam iftarin hayalini kurdum cesit cesit yemekle :) aklima tavuk doner geldi, netten arastirmaya basladim, bazlamasini da kendim yapmak istedim, sanki cok acma biliyormusum gibi :)) sabah alisverisleri yaptik ogleden sonra eve geldik ve ben mutfaga girdim , once bazlamalari yaptim sonra tavugu, hepsi bittiginde iftara yarim saat vardi , yemekten sonra bir yorgunluk coktu uzerine ellerim kollarim agridi , uzandim kanepeye kalkamadim epey bir sure :)) bizden tam not aldi, disardakilerden bir farki yoktu, ustelik ev yapimiydi, kendimle gurur duydum bazlama yaptim ya :)), o gun aksam epey iltifat istedim evdekilerden :)

Bazlama tarifi buradan , olculere birebir uydum, cok lezzetli lavas ekmeklerim oldu.


lavas


IMG_0140

IMG_0133


Tavuklu ic icin cok arastirdim ,eti zeytinyagi ve salca ile terbiye edip iki uc saat buzlukta bekletmek gerekiyordu, benim etler zaten buzluktan ciktigi icin ,tavuklari kucuk kucuk dogradim sonra buzluyken salca ve zeytinyag ile karistirdim tuz ilavesi ile dolapta beklettim, yaklasik 2 saat dinlendirdikten sonra Wok tavami isittim, yuksek ates lazim, teflonda olur Wok yoksa , icine attim etleri sonra soya sosu ilave ettim , ( tavuk yemeklerine kullaniyorum tavugun kokusunu aliyor) bir sure sonra suyunu salmaya basliyor etler ,karistirarak ara ara pisirdim, lokum gibi yumusacik oldular.

Soganlari piyazlik dogradik bu kisim esime ait, :) sumakla ovduk, maydonozu kucuk kucuk dogradik, ekmegin icine yerlestirdik ve durum yaptik.

IMG_0124


IMG_0113

El emegi goz nuru ekmeklerim :))


IMG_0109


Israrla deneyin diyorum bu lezzeti :))




Bu hafta Mirzahan iki gun okula gitti, bir gun bayram nedeniyle iki gunde resmi tatildi, dolastik gezdik derken bitirdik haftayi, iki gundur cocuk odasinda degisiklik yapiyoruz , Ahrar'in yatagi kucuk geliyor bebeklik yatagiydi, gece kalkip hep yanimiz geliyor, yatagi buyurse daha rahat uyur diye temenni ediyoruz artik :)) ranza begendik, bugunde yataklarini cikardik evden , hafta ici tam yerlesmis olurlar insallah.


Sabah kahvalti icin ailecek bir arkadasimiza gittik, cocuklar cok eglendi, biz de cok guzel vakit gecirdik, Tesekkurler R.


Ve bir soru , kestaneyi haslar misiniz yoksa firinda mi yaparsiniz, ben evlenene kadar sadece firinda pistigi seklini biliyordum , annem oyle yapardi, esimden haslanarak yapildiginida ogrendim, tercihim firin tabii ama sure kisitliysa haslamak cok pratik :))

Hepimize guzel haftalar olsun.

17 comments:

Rana Eslem GULMEZ said...

bu tarifi okumustum cesaret edememistim)israr ettin cesaret geldi)...
haslama kestaneyi buyuklerimiz severdi)yumusak yumusak yerlerdi)benim tercihim firinda...wok tavasindada guzel olurtahminimce

New York'tan said...

Yap Emine, cok guzel oldular evdekiler bir daha istiyor ekmegi ozellikle :)

Wokta piser mi bilmiyorum kestane, alttan isiniyor ya sadece firin gibi degil :)

yastuf said...

Ohh afiyet olsun..deneyecegim bende insaallah.biz firinda yapiyoruz kestaneyi genelde guzel oluyor..

Zehranın Annesi said...

Kestaneyi teflon tencerede yikanip cizildikten sonra sulu sulu kavurmanizi sonra da kapagini kapatarak pisirmenizi tavsiye ederim. Firindan daha guzel oluyor..
Ozge

esra yerebakan said...

ellerine sağlık nefis görünüyorlar. Allah orucunu kabul etsin...tarife bakıp mutlaka bende denicem .

Nehir İda said...

Eşim de haşlanmış sever Egelilerde tarif çok. Odaları hayırlı olsun şimdiden.
Ve lavaşlar enfes görünüyor ellerine sağlık.

Filiz said...

orucunu allah kabül etsin şeymacım, bende bu haftayı niyetli geçirmek istiyorum inşallah, kardeşim için niyetlenmiştim, lavaşlar süper görünüyor mutlaka denemek istiyorum,Ranzaları bende çok seviyorum eminim ahrar artık yatağınıza gelmicektir, belki bir süre aralarında kim üstte kim altta yatacak tartışması yaşanabilir :) kestaneyi bende fırında seviyorum, fırına atmadan önce bıçakla çizip su da beklediyorum, fırına atınca ortadan ayrılıyorlar, bu soğuk günlerde nasılda güzel gider afiyetle yiyin :)

*Selinka** said...

bende fırındakini bilmezdim ailem hep haşlama yapardı,birde mangalda,sobada yapılırdı,ama en cok haşlama sevilirdi bende yaşlılar gibi haşlama seviyorum ama herkes sevmiyor,belkide cocukluk hatırası oldugundan damak hep onu arıyor:))))
ellerine saglık canım tavuk işte hep insan bir şekile sokmaya calışıyor:))))
bende bizimkilere yutturmak zor oluyor:))))
sevgilerimle öpüyorum.:))))

Kronik Bunalim ... said...

ne guzel bi tevafuk bende bugun niyetliyim ve aksam menumu buldum simdiden ..
hem donere hemde bazlamaya bayilirim ikisinin birlesimine olup biterim :)
ama biraz beceriksizimdir hamur acma konusunda, bilmiyorum yapabilecekmiyim bazlamayi ..

kestane konusunda biz tr de hep firinda yapardik, kayinvalidemler suda hasliyor
ben firini ve tavayi tercih ediyorum
wok da yada teflonda deneyebilirsin .. tavayi sallaya sallaya pisirirsen hem her tarafi pismis oluyor hemde tadina doyum olmuyor ...

LAMA MUTFAKTA said...

cahide&jibek'in her tarifi super olur hic suphem yok(denedin mi desen yoo denemedim :))
haslama kestanee ben de bilmem, gerci Amerika'ya geleli kestaneyle ilisigim cok sInirli oldu zaten:)

tavuk doner ,zeynep henzu dogmamisken Bay lama yapmisti.LM"da da yayinlamistik. cok guzel de olmustu ama o aralar midemin hassasiyetinden ,bloga koydugum fotografi gorunce rhatszlik duymustum, boyle bir anisi var bizde de :)
sevgilerr

dilek said...

süper görünüyorlar ellerine sağlık....ve kestaneyi çok seven bir aile olarak kestaneyi çizip teflon tavaya koyuyorum, üstüne tavanın tabanınını kaplayacak kadar azıcık su koyuyorum kısık ateşte kapağını kapatıp pişiriyorum. en son suyunu iyice çekince kapağını açıp iyice kurumasını sağlıyorum:) afiyetle yiyoruuzzz:) sevgiyle

Aslı said...

Bazlamayı görünce şimdi :) ben hamur işlerinde hiç iyi degilimdir ama geçen sene bazlama yapmıştım. Biz kahvaltıda yemiştik özellikle reçelle çok sevmiştim..

Çok güzel görünüyor ve nefis bir tarif denicem tekrar, ellerinize saglık.

Kestaneyi hem haşlama, hemde fırında seviyorum :)

hypo said...

güzel gözüküyor.
arada sırada bizde yaparız.
çocuklar değişiklik istiyor.

Nihan said...

canım tarifler için teşekkürler...ben kestaneyi fırında yapıyorum ama haşlanmışıda güzel olur..bizde fırında seviliyor...bazlamayıda deneyeceğim hemen...içine şeker atmadan ama:))

firdevs said...

ayni tarifle ben genelde sis kofte ya da ciger yapiyorum :) tavuklusunuda denerim insallah :)

Bir de haftasonu kahvaltiya lavas yapip , tavadan alir almaz sade tereyagiyla yagliyorum cok nefis oluyor :) ben kucukken annem yapardi , sanirim cocuklugumu hatirlattigindan severek yiyorum :)

kestaneyi hic haslama olarak denemedim . ama teflon tavada ve firinda ara sira yaparim :)

Hayat Cafe said...

Offf en tavuklusundan olucaktı şimdi hemde 2 tane,nasıl yerdim ama..:))
Ellerine sağlık.
Nefiss görünüyor.

özge bayrak said...

aay ağzımı toparlayamadım birden! çok leziz görünmekle beraber canım çekti yani! elinize sağlık, afiyet olsun :)