Monday, December 19, 2011

Unlu Borek, Pandispanya toplari ve Kuruyemis onceligi

borek

Gecen haftalarda yemek bloglarinda gezerken gordum unlu borek tarifini, yiyenlerin el acmasi sandigi kiyir kiyir bir borek diyordu bloglarda , bugun gelen misafirlerim icin denedim, aynen dedikleri gibi oldu , bir arkadasim el acmasi degil mi dedi, guldum , oyle becerikli degilim dedim, bu cakma el acmasi borek :)


unluborek1

Mutfakta calisma ortamim boyleydi :), pazar ogleden sonra mutfaga kapadim kendimi, unlu borek, coleslaw ve kerevizli patates salatasinin malzemelerini hazirladim, sonra kolay cheesecake, pandispanya toplarini yaptim, birgun once asure yapmistim,sabahta, krem santili pogacalardan yaptim, mutlu bir sekilde mutfaktan ayrildim :)

Unlu boregi googledan arastirinca bir cok tarifi cikiyor, ben papatya prensesden yararlandim.

100 gr tereyag
2 cay bardagi siviyag
un
ve yufka (4 adet yufkadan yaptim.

ic malzemesi icin, patatesleri ( 4 adet )hasladim, yemeklik bir adet sogani dogradim, azicik zeytinyagi ilavesi ile tavada kavurdum sonra patatesleri ilave ettim, haslanmis yesil mercimek vardi dolapta onuda ilave ettim, tuz , karabiber ve kirmizi biber ile lezzetlendirdim.

yufkayi seriyoruz, uzerine zeytinyagi ve tereyagi karisimini suruyoruz ben bolca surdum, sonra unu elek yardimi ile eliyoruz. Yufkanin yarisini diger yarisinin uzerine kapatiyoruz, ayni islemi uyguluyoruz, genis tarafina harci bolca koyuyoruz, kenarlarindan kivirip rulo yapiyoruz. Ben Mervenin yufkasini kullandim, biraz sert oluyor ama eminim Tr'deki tazecik yufkalarla super bir lezzet olur :) rulo yaptiktan sonra kesip tepsiye yerlestiriyoruz, aksam yaptigim icin bir gece dolapta bekledi, sabah uzerine yumurta sarisi surup pisirdim, hazir yufkadan yaptigim tum borekleri bir gece dolapta bekletiyorum.



unlubrek1

Bunlarda pandispanya toplari

hindistantoplari

Orijinal tarifinden sapmis bir tarif oldu pandispanya toplari :) malzemeler eksikti, dolapta onceden yaptigim kabarmadigi icin buzluga attigim pandispanyam vardi, onu kullandim, robottan cektim pandispanyayi, sonra kremsantiyi(tarife gore hazirlanmis )coolwhip kullandim ben,bir bardak hindistan cevizini karistirip, ceviz buyuklugunde toplar yaptim, hindistan cevizine buladim. Hafif ve kolay bir tatli oldu, en kisa zamanda orijinal tarifle yapicam, onu da eklerim insallah.

kindle
Benim mutfak arkadasi Kindlem, sessiz ortamda is yapamiyorum :) ya tv, ya da you tube eslik ediyor bana..

Postu hazirlarken bir yandan da Behzat'i izliyoruz, orada geciyor konusma, karisik kuruyemis varsa once sam fistiktan baslanir, sonra digerleri yenir dedi, dusundum de ben de oyle yaparim, ilk ondan baslarim genelde :) siz de durumlar nasil, var mi oncelik verdiginiz kuru yemisler :)

ogluslar




Mirzahan Ahrar'i sIkmIs gibi dursa da , Ahrar bu aralar boyle poz veriyor :))

17 comments:

fattosh said...

bende senin gibiyim mutfakta bisilerle meskulsem mutlaka bilgisayarda ya radyo acarim yada bir dizi olur sirf ses olsun diye .. bu arada arifetarifgerek blogu ile arkadasmissiniz sasirdim dogrusu :))

Nehir İda said...

Ben de gözümü açar açmaz evde müzik olmalı. Sevmiyorum öyle sessiz ev halini. Yakışıklılar çokkk maşallah ikisine de.

Deli Anne said...

ben onu bunu bilmem.. oğlumun göz hakkını isterim.. bir yandan onu yediriyor bir yandan seni okuyordum ki böreğin fotoğrafını gördü ve çıldırdı çocuk.. uzatmış işaret parmağını Yİ-CEEEEEM diyor da başka birşey demiyor:)

hilal said...

bende fıstıkçıyımm :)

tarifler şahane görünüyor, dün gece annem pancake nasıl yapılıyor dedi, bende buzdolabımda yazılı duran senin tarifi gösterdim :) gece gece kulaklarını çınlattık yani:) ilk fırsatta denemek sart oldu..

bu arada ahrar çok seker :) abimizde tam abi maşaAllah:)

sevgiler

deren said...

bende fındık-şam fıstığı ikilisinden başlarım.kabak çekirdeğini de tabakta bırakırım:))

ellerine sağlık hepsi güzel görünüyor.dikkatimi çekti teee oralarda ülker labne bulabiliyorsun bu rusların labneleri felan yok,bir cheseecake e hasret kaldım:)

Limon çiçekleri said...

amaaan!Hiçte güzel kıyır kıyır lezzetli görünmüyor:)))Hiç marifetli değilsin kusura bakma Şeymacığım.Şimdi açkende hiiiiç canım istemedi mesela:))Hııhh:))

Nilhan - Küçük Mucizem said...

ben çok sevdiğim şeyleri sona saklayanlardanım :)
şu unlu böreği deneyeyim en kısa zamanda. ellerine sağlık Şeyma döktürmüşsün yine. Ben radyocuyumdur. söyleye söyleye bir de bakmışım ki coşmuşum :)

New York'tan said...

Fatma'cim blog arkadasiyiz Nurdan
la :) internet boyle bir sey iste bak her seyden haberimiz oluyor :))

Ebru'cum ayniyiz .Mirzahan da oyle aksam illa tv acik olacak o uyurken :)

Mumine'cim canim yaaa ben ona bir tepsi yapar gonderirim , ah su okyanus olmasa :)

Deren'cim Turk urunlerinin hepsi var burada elham.:)


Havva'cim , sorry :)


Nlhan ben eslik etmem genelde dinleyiciyim :) sagolasin bu arada.


Hilal inanmayacaksin bir ara kulaklarim cinladi dedim biri beni konusuyor esime:) fistikciyiz demek :)

Aslı said...

Valla kesin denicem bu böregi, ilk fırsatta. Nefis görünüyor ellerinize saglık :)

Ben önce badem, sonra fıstık la devam ederim :)

İkiside öyle yakışıklılarki Allah bagışlasın..

Nihan said...

ama bu börek harika..kesin deniycem..kesin..kuzuları öperim..maşallah..:))

sevilay said...

ellerine sağlık canım.Ben pandispanya toplarına bittim.Değişik görünüyor hem de kolay.Denemek lazım.Benim kuruyemişle pek aram yok olursa sadece ayçekirdeği olsun yeter:)

esra yerebakan said...

ellerine sağlık hepsi nefis görünüyor buarada şamfıstığı teorisi tmamen gerçek bende aynen öyle yaparım:)

light anne ve kaymaklı kızanları ... said...

fotoğraftan bile açma zannı veriyor börek..en kısa zamanda deneyeyim bunu...

bizim evde iş yaparken müziğe gerek yok,veletler yetiyor...müzik de açınca kaos oluyor...

New York'tan said...

Asli'cim guzel bir tarif, begenirsin insallah :)

Nihan'cim dene mutlaka :)

Sevilay'cim cok basit cidde yapimi :)
ben sevemedim kabak cekirdegini.

Esra'cim cogumuz fistikciymisiz baksana :)

Light anne insallah memnun kalirsin tariften ben begendim :)

Cocuklar varken bende acamiyorum firsat kalmiyor zaten ama biri varken yapiyorum mutlaka :)

birtutamkekik said...

unlu böreğinden aldım bi tanecik şeymacım:)
çok bereketli bir gün olmuş mutfakta...
emeklerine sağlık canım..
yakışıklılara kırkbin kere maşallah...
muhabbetle..

pinar said...

hiim hepsi nefis gorunuyor ellerine saglik bende denicem unlu boregi bide bencede fistik teorisi tamamen dogru nedense bende hep ondan baslarim:Phihihih belkide icinde az oldugu icindir::P

Sitare said...

Ne becerikli kadınsın sen ya su böreği ve topları muhakkak yapmam lazım içim akıştı icimmmmm:-)