Sunday, December 30, 2012

Bir cay daveti ve uc tarif, Etimek salatasi, Narli tart ve Domatesli borek

salata3

Bu hafta persembe gunu misafirlerim vardi, ikramlarimi Ig'de paylasmistim tariflerini isteyenlere blogda yayinlarim demistim :)

Etimek salatasini  arkadasimda yedim ve   cok begendim, ilk misafirime denerim demistim oylede yaptim.
Etimekleri tepsiye diziyoruz, bir kapta istediginiz miktar  yogurdu, mayonezi  ezilmis sarimsagi karistiriyoruz , karisimimizin  koyu kivamli olmasi lazim, etimeklerin uzerine yayiyoruz,isterseniz iki kat isterseniz tek olacak sekilde yapiyoruz, ben tek kat yapmistim, uzerini kiyilmis maydonoz, dere otu, misir, rendelenmis havuc, kozlenmis biberle susluyoruz, cok hafif ve inanilmaz lezzetli oluyor. Unutmadan 1 gece dolapta beklemesi lazim mutlaka.





salata2



Diger istek alan tarifimizde Narli tart :)
 Tart tarifi(  Ufuk Mutfakta'dan)
125 gr tereyag
1 su bardagi seker
1 fincan sut
1 yumurta
k.tozu, portakal kabugu rendesi ya da vanilya
2.5 su bardagi un

kremasi icin

2 su bardagi sut
4 yemek kasigi seker
2 tepeleme yemek kasigi un
1 tatli kasigi tereyag
uzeri icin nar ve tart jolesi

Yapilisi; Tum tart malzemelerini karistirip yumusak bir hamur yapalim, tart kalibina yayalim,180 derecede  pisirelim.Soguduktan sonra kaliptan cikaralim.
Krema malzemelerini bir tencerede pisirelim koyu kivamli puding olacak sekilde, pisen muhallebiyi tartimizin uzerine dokelim, soguduktan sonra narlarla susleyelim, tart jolesini uzerindeki tarife gore pisirip tartimizin uzerine yayalim.

Not:Yapan arkadaslar hamur kisminin cok kabardigini soyldi, belki tart kaliplarinin buyuklugune gore degisiyordur, tavsiyem hamuru tart kalibina yaydiktan sonra kurdanla bir kac delik acabilirsiniz.


tart1



Borek resmi icin kararsiz kaldim ,malesef elimde gece ve cep telefonu ile cekilmis olarak bu kare var,sizde haberdar olun istedim bu lezzetten, o yuzden ekliyorum resmi.

borek

Domatesli borek ( Kibele Banu'dan )

Hamuru icin

1 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik sut
1 corba kasigi toz maya
1 tatli kasigi seker ve tuz
yarim cay bardagi sivi yag
ve aldigi kadar un

ic malzemeleri icin

6 adet domates
5 adet biber
2 adet sogan, isterseniz mozarella, kasar peyniri rendesi

uzerine yumurta sarisi ve arasina sivi yag

Yapilisi
 sogan ve biberi  incecik dogruyoruz tereyag ile pisiriyoruz sonra dogranmis domatesleri ilave ediyoruz, suyu azalana kadar pisiriyoruz ve sogumaya birakiyoruz.

Hamuru icin; mayayi eritiyoruz, un haric tum malzemeleri karistiriyoruz, sonra un ilavesi ile yumusak bir hamur yapiyoruz,on bes dakika dinlendiriyoruz, 10 esit bezeye ayiriyoruz,ik bes bezeyi unlu zeminde tatli tabagi buyuklugunde aciyoruz arasina sivi yag suruyoruz,ust uste diziyoruz, diger bes beze icinde ayni islem uyguluyoruz, firin tepsisini yagliyoruz, ust  uste dizilmis hamurumuzu tepsi buyulugunde aciyoruz ve tepsiye yerlestiriyoruz arasina domatesli harcimizi koyuyoruz, diger kalan 5'li  hamurumuzuda acip uzerine yayiyoruz, mayalanmaya birakiyoruz, yumurta sarisi surup pisiriyoruz.

Bu borek benim favori boreklerimden, pizza lezzetinde mutlaka deneyin derim :)

Noel tatilini bitirdik sayilir, misafir agirladik, misafirlige gittik, cocuklarla gezdik boyle dolu dolugecti bir hafta

Noel icin suslenmis 5th aveneuden kareler , suslemeler geldigimden beri ayni hic degismiyor :)

IMG_8176

IMG_8177


IMG_8174


IMG_8209

Bu hafta cok sogudu Ny, soguk falan dinlemedik Dumbo'ya geldik yuruyus yaptik Manhattan'a karsi
IMG_8211

IMG_8218

En sevdigim kopru Brooklyn koprusu, arkasinda Manhattan koprusu

IMG_8230

Karsinizda ben :)


Mutlu huzurlu haftalar diliyorum hepimize..

11 comments:

Bir Terazi Kizi... said...

Hepsi harika olmus,ellerinie saglik,evet tatil bitmek üzere,simdilik iyi gidiyor,sevgiler Seyma...

nuran said...

masaallah tariflerinin hepsi birbirinden guzel ellerine saglik paylastigin icin tesekkurler sevgilerimle

Saadet Yamak said...

Tarfler ve resimler hepside çok güzel:) ellerinize sağlık

Newyork'tan said...

Terazi kizi :) thank you

Nuran abla sensin sanirim :)cok tesekkur ederim

Saadet yamak tesekkurler :)

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. said...

Nefis tarifler, eller,ine sağlık..misafirlerin de şanslıymış ani :)Ellerine sağlık..
Fotoğraflar da bir harika..

ikibocekbircicek said...

ellerine sağlık .. döktürmşsün yine ... narlı tart tam mevsimlik ama domatesli börek için yazı beklicem .. almıyorum ben artık domates...

Aslı said...

Tariflerine bayıldım yine Şeyma, sunumunda öyle güzel ki ellerine sağlık.
Bitti yeni yıl koşturmaları artık :) gündelik yaşama devam ediyoruz.

sirinanne said...

Ne kadar lezzetli görünüyorlar..

Mutfak dili said...

Canim eline saglik olsun. Hepsi bir birinden guzel tarifler.
Etimekli tarifi bende cok seviyorum kizarmis patlicanli domates soslu da guzel oluyor.
Son resim cok tatli nereye cikmissisin oyle :))

Aygül said...

Seymam ya narli tart delirtti beni gece gece:)( ellerine saglik

Kazanmak için yaşa said...
This comment has been removed by a blog administrator.