Thursday, April 11, 2013

Baharin habercisi- ekmek makinesinde bazlama hamuru tarifi -en kolay joleli tatli

Iki gun yaz havasi yasadik New York'ta, sicaklik 24 dereceyi buldu, sahile indik bir gun Coney Island'a gittik,gunes-kum-deniz keyfi yaptik.





  6



IMG_1034

Mirzahan giderken denize giricem pazarligi yapti benimle,ne kadar anlattiysam da anlamadi Okyanus suyu yazin bile soguk bu havada girilmez diye , ne zaman ayaklari suya degdi o zaman anladi :)

1

 Son gunlerin favori ekmegi bizim evde bazlama, onceden hafta sonlari yapiyordum ama artik hafta icide yapmaya basladim, hem lezzetli, hem bayatlamiyor, hem de cocuklarin okuldaki beslenmesine koyuyorum. Paylastikca istek almaya basladi tarifi, daha oncesinde resimleri paylasmistim simdi tarifi paylasiyorum.Hamurunu ekmek makinesinde yapiyorum benim icin  buyuk kolaylik :), sabah alti bucuk gibi kalkiyorum hamuru hazirliyorum makinede kirk dakikalik programda bitiyor sonra sekil verip tavada pisiriyorum, cook pratik oluyor.Evdekiler ise ve okula gitmeden yetisiyor ekmekler :)

Ekmek makinesinde Bazlama hamuru

4 su bardagi un
1.5 ya da 2 su bardagi su
1 tatli kasigi kuru maya
1 tatli kasigi seker
tuz

Makinenin haznesine once suyu koyuyorum, beyaz un icin 1.5 bardak su yetiyor , sonra unu serperek uzerine koyuyorum, sekeri ve tuzu farkli koselere yerlestiriyorum, mayayi( benim makinenin maya haznesi var ona koyuyorum, Tr'dekilerde yok sanirim),da bir koseye koyuyorum, 40 dakikalik hamur programina ayarliyorum, karistirmaya basladiktan sonra makinenin kapagini kaldirip bakiyorum eger kati olmussa biraz su ilave ediyorum civik olmussa un, program bitiminde elime biraz yapisan hamurum oluyor, hamuru masanin uzerine alip biraz un ilavesi ile toparlayip  bezelere ayiriyorum , tavada arkali onlu pisiriyorum.




8

Bugun kepekli unla denedim, cokta guzel oldu hatta icine keten tohumuda ilave ettim.

9

Kepek unlu bazlamalar, olculer ayni sadece  beyaz un yerine kepekli un kullandim suyu 2 su bardagi kullandim.

5


4

Cileklerimin bozulmaya basladigini anladigim aksam yaptim evde bulunan malzemelerle bu tatliyi, joleyi tarife gore hazirladim icine robotta cektigim cilekleri ilave ettim, kaliba doktum, oda sicakligina gelince dolaba kaldirdim donmasi icin, hindistan cevizli pudingi tarife  gore pisirdim, soguduktan sonra donmus jolenin uzerine yavasca ilave ettim, bir gece dolapta bekledi sabaha ters cevirdim bu hale geldi :)




3


Tatliyi yaptigim gece bu kurabiyeleri de yaptim, su an tarifi aldigim siteyi bulamiyorum,:), icine crem ole koydum, yumusacik oldu kurabiyelerim.


7

Baharin renkleri ...

2


Gun batimi ....

Mutlu huzurlu gunler dilerim herkese



14 comments:

gunlukcugum said...

Ilk resme bayildim..masallah !

New York'tan said...

Bende cok sevdim Emine'cim :)

Gülihan B. said...

kepekli bazlamacıklara bayıldım benimde denemem lazım :)) elinizin değdiği herşey zaten bir başka güzel :)) ellerinize sağlık hayırlı cumalar

NasılAnne said...

ben yine tarifle ilgili bi uyari yazmadan duramiycam sevgili seyma, 1,5 -2 sb su yerine un yazmissin :) ayrica burda da yazayim, senin bu tarifinle hazirladigim bazlamalardan gecen sabah esimin dedesi bile sevinerek yedi, bi mutlu oldu ki sorma :) cok guzel bi tarif oluyor, tekrar tesekkurler..

New York'tan said...

Gulihan Tesekkurler :), kepekli unlu bazlama bizimde favorimiz oldu.

Nasilanne cok tesekkurler uyari icin,guya iki kere okudum ama nasil es geciyorum anlamadim :), gec vakitte yazmamak lazim sanirim

Aslı Aslı said...

Okyanus'u çok merak ediyorum biliyormusun? bir gün görmek kısmet olurmu acaba :)
Yaptığın her şey şey çok güzel, fotoğraflaman ayrı güzel Şeyme ellerine sağlık.
Bir şey sorucam bu Bazlama Yozgat yöresinemi ait? çünkü bizim tanıdıklar var Yozgat'lı onlar özellikle Sahur için yapıyorlar. Bende çok severek yemiştim :)

kiymetligunler said...

REsimler super, tarifler super..Seyma dan baska birsey beklemiyordum ki:))

büşra said...

seni seviyorum kadın :) huzur veriyorsun bana :))

sevilay said...

bazlamayı bizde çok severek yiyoruz.İçine sıcakken birde tereyağ sürdükmü:)))Ellerine sağlık şeymacım hepsi harika görünüyor...

our twins of N.Y./SEYHAN said...

Cream ole ne seyma? tamam tatlilara konulan bir tur krema, ama turk urunu mu? zaten varya bugun tatli kulturum artmissa, yani yapim asamasi icin soyluyorum, bu senin sayendedir:) heee birde eminenin turkiyeden getirdigi toz cilekli, ahududulu, karamelli soslari da onun sayesinde ogrendim:)) tesekkurler kizlar

cafela mina said...

ahh sizin bu güzel bazlamalariniz beni benden aliyor :) hayirli güzel hafta sonlari diliyorum simdiden

New York'tan said...

Tesekkur ederim arkadaslar guzel sozleriniz icin :)

Ashley ★ said...

:)) Ahrar'ın kumdaki ayak izleri çok tatlı

STYLE M said...

blogunu okumsk oyke zevkli kii.birde burdan baksan ;)