Saturday, April 6, 2013

Gecmis Bahar Tatili Gezileri ve Iki Yeni Tarif denemesi-Cilekli Cheesecake ve Havuclu Rulo Salata

On gunluk bahar tatilini gecirdik, herkesin evde oldugu gec kalktigimiz, gezdigimiz, havaninda azicik isindigi gunlerdi.

Bir gun Macy's'in her yil duzenledigi cicek sovuna gittim, iki senedir magazanin disinda kurulan cadirda sergileniyor, her cesit cicegin sergilendigi bir tema uzerine duzenleniyor bu sov.bir hafta suruyor,ikinci gun gitme sansim oldu bu sene :)



1


Magazanin vitrinleri de ciceklerle suslenmisti..

2

3

Cadirin icinden bu kareler..Bu heykel icin Hint tanrisi demisti bir arkadas Ig'de :)


4

5

6

Orkideler cok guzeldi, bakmaya doyamadim, her rengi vardi :)



Havanin sicak oldugu bir gun Central park'a gittik oncesinde cocuklari Sony lab. goturduk Nanoteknolojiyi anlatan bir programi vardi.

8
9

New York'ta gordugum acan en guzel ciceklerden biriydi bu :)


11

Bir gun Dumbo'ya gittik, Brooklyn Bridge civarini gezdik,cocuklari parka goturduk, kumlu parklar favorileri :)


13

O kadar gezdik :)e misafir agirlamadan olur mu :) , sevdigim bir ablam misafirimdi, Cheesecake yaptigim tatlilardan bir tanesiydi,tarif isteyenler icin,

Cilekli Cheesecake (Pelinchef'ten )

Tabani icin 80 gr tereyagi ve bir paket yulafli biskuvi ( ben cekilmis cevizde ekledim)

Biskuvileri robottan gecirelim ve eritilmis tereyagi ile karistiralim,kullanacagimiz kaliba elimizle bastirarak yayalim.

Uzeri icin;
3 yumurta, 400 gr labne peyniri ( iki paket cream cheese kullandim),okudugum tariflerde cream cheese ile yapilan cheesecakelerin kivaminin daha guzel oldugu yaziyor. 1 su bardagi  toz seker,portakal kabugu rendesi, cilek ve bir paket ahududulu cilekli sos( Tr'de satilan hazir paketlerden)

derin bir kase icinde cream cheese ve sekeri cirpalim,yumurtalari tek tek ilave edip yedirelim.portakal kabugu rendesini de ilave edelim,karisimi hazirladigimiz biskuvili tabanin uzerine dokelim.simdi puf noktalarina gelirsek..

Kullandigimiz kabimizin altini ve kenarlarini  folyo ile saralim,(catlamasini onlemek icin) kelepceli kalip kullanisli oluyor hem goruntusu  estetik hem de kaliptan cikarmasi kolay oluyor.Kabimizi ici su dolu firin tepsisine yerlestirelim onceden isitilmis firinda yaklasik yirmi dakikada 180 pisirelim.firindan hemen cikarmayalim yarim saat kapagi acik beklesin.

Firindan cikardiktan sonra oda sicakliginda sogusun sonra  buzdolabina koyalim, cilekleri yikayip uzerine yerlestirelim, sosumuzu hazirlayip uzerine dokelim, bir gun beklerse dolapta cheesecake in tadi daha guzel oluyor.




IMG_0918



Yaptigim bir diger tarifte Havuclu rulo salata idi,goruntusu farkli tadi guzel degisik bir tarif ariyorsaniz denemenizi tavsiye ederim.

Havuclu rulo salata( Hayatin Ta kendisi sitesinden)

Bir kilo havuc, 4 yumurta, 5 kasik un, tuz, ici icin; 400gr suzme yogurt, 200 gr beyaz surme peynir( kullanmadim), dere otu ya da maydonoz, sarimsak iki dis, ( labne peyniri de kullanabilirsiniz)

Havuclari rendeleyip az zeytinyaginda soteliyoruz, sonra bir cay bardagi sicak su ilave edip suyunu cekene kadar  pisiriyoruz, sogumaya birakiyoruz.

Dort yumurta beyazini cam kasede  kar haline gelene kadar cirpiyoruz, yumurta  sarilari havuclari ve unu baska bir kasede mikserle cirpiyoruz, beyazlari bu karisima tahta kasik yardimi ile yavasca karistirarak ilave ediyoruz, yagli kagit serilmis firin tepsisine( benim ki kucuk boydu) dokuyoruz, 180 derecede yaklasik onbes dakika pisiriyoruz, kurdanla test ettim ici pismis mi diye, firindan cikardiktan sonra yagli kagidimizi rulo yapiyoruz, soguyana kadar bekliyoruz, yogurt icine ezilmis sarimsak ve dogranmis maydonoz ile ic malzememizi hazirliyoruz. Rulomuzu yavasca acip yogurtlu karisimimizi suruyoruz tekrar rulo yapiyoruz, buzdolabinda bekletip sonra servis yapiyoruz.

Not. Sararken hafifce kirilmalar olabilir, sorun etmeyin :)


6 comments:

Bir Terazi Kizi... said...

Yine cok hos fotograflar birbirinden leziz tarifler,eline saglik!

Bu arada bu heykellerden oldum olasi nefret ederim,hele hele o taptiklarindan!

sevilay said...

hmmm tarifler harika görüntü süper eminim tatlarıda öyledir:))

New York'tan said...

Serpil'cim tesekkur ederim :), aynen cok itici geliyor banada heykeller.
Sevilay'cim thanks :)

Semra said...

Mrbhlr !!! uzun zamandır sitenizin takipc isiyim ama ilk defa yazma sansi yakaladim , Sofralariniza ozelikle Bazlamalariniza Bayildim harika gorunuyorlar... Basarilarinizin Devamini Diliyorum...
CT'den Saygilar , SEMRA

New York'tan said...

Semra cok tesekkur ederim, bazlama son gunlerin favorisi bizim evde,uc gundur ust uste yapiyorum desem :))

Aslı Aslı said...

Çiçekler harikalar, harikalar :) bahar geldimi bu çiçeklerin görüntüsü beni büyüler.
Tariflerin çok güzel ellerine sağlık.