Tuesday, April 30, 2013

Dondurma Kulahinda Kek


IMG_1451


Kulahta kek fikrini yabanci bloglarda gormustum, tarifleri okudugumda  genelde hazir kek karisimlarindan yapmislar, Turk bloglarinda var midir acaba derken masallah  bir cok tarifle karsilastim :), cumartesi gunu Camiimizin gida kermesine pastalarla birlikte cocuklar icin bu keklerden yaptim,masaya koymamla bitmesi bir oldu, keske vaktim olsaydi daha cok yapsaydim dedim, bir dahaki kermese cokca yapmak istiyorum insallah

Tarifi Kevser'in mutfagindan aldim ( 15 tane kulah kullandim)

2 yumurta
3/4 bardak seker
1/2su bardagi sivi yag
2 tepeleme yemek kasigi yogurt
1.5 su bardagi un
1 tepeleme cay kasigi kabartma tozu
portakal kabugu rendesi- Vanilya hangisini tercih ederseniz


Yumurta ve sekeri cirpalim, sivi malzemeleri ekleyelim sonra toz malzemeleri bir kapta karistirip yavas yavas ilave edelim,puruzsuz  kivama gelince kasikla kulahlarin icine koyalim yaklasik 3/4 olacak sekilde,uzerinde kabarma payi kalsin.Kulahlari muffin kaliplarina koyalim ya da baton kek kalibiniz varsa o da olur,firin tepsiside olur ama dengeyi saglamak zor olabiliyor devrilmesinler.180 derecede yaklasik yarim saat pisirelim( benim daha kisa surdu pisme suresi )

Soguduktan sonra keklerimizin uzerine dondurma (hemen servis edecekseniz )krema  ya da benim gibi hazir frosting kullanabilirsiniz.







IMG_1443

Monday, April 22, 2013

Misafir Ikramlari ,Denedigim Yeni Tarifler Misir Unlu kek ve Soslu Sehriye Salatasi


Iki hafta olmus buralara ugramayali, aklimdaydin blogcum ama firsat olmadi :) Cuma aksami misafirlerim vardi onlara hazirladigim ikramlardan biri cilekli yas pastaydi.   bu tarif ile ayni disina gofret yerine cikolata bant yaptim, cikolata bantin nasil yapildigini soran arkadaslarim oldu bir dahaki sefere resimleyip ekleyecegim insallah.



pasta

Burada cok gozukmesede beyaz cikolatadan bant var etrafini saran :)

kurabiye

Acem kurabiyesini ilk defa denedim, mayali hamur olmasi ilginc geldi, tarcin ve cevizi seviyorsaniz bu kurabiyeyi de seversiniz .Tarifi bir sonraki postta insallah :)

salata


Sehriye Salatasini, tarifleri gezerken Ordan Burdan Hayattan blogunda gordum, bildiginiz sehriye salatasi degil diyordu , sosunda hardal ve seker var, yeni tarifleri hep misafirlere denedigim icin kacmaz firsat dedim denedim :),

Iki su bardagi sehriye
Uc su bardagi  sicak su
1 cay bardagi zeytinyagi
1 cay bardagi limon suyu ( iki limonun suyunu kullandim)
Iki corba kasigi seker
iki corba kasigi hardal
yesillikler, maydonoz veya dere otu, yesil sogan, misir, kozlenmis kirmizi biber, kornison tursu , gerisi size kalmis eklemek istdiginiz ne varsa :)

Cok az yag ilavesi ile sehriyeleri kavurdum, suyunu ilave ettim, pilav gibi pisirdim, demlenmeye biraktim sosunu hazirladim, sehriyeler iliyinca sosu ve malzemeleri ilave edip karistirdim.Salatamiz hazir oldu.

pandispanya toplari

Fazla gelen keklerimi buzluga kaldiriyorum, trufflarda ,supanglelerde kullanmak icin,Pandispanya toplari icin  cikolata ganaj yaptim,yaklasik bir kutu kremayi kaynatmadan isittim icine evdeki cikolatalardan ilave ettim karistirdim sonra kek parcalarini ufalayip ekledim ve  yogurdum ele yapismayacak kivama gelince buzdolabina kaldirdim,yarim saat sonra dolaptan cikardim yuvarlak sekil verip  hindistan cevizine buladim, icine ceviz, badem de ekleyebilirsiniz.


ekmek


En son markete gittigimde cavdar unu yerine misir unu almisim ambalajlari ayni renkte olduklari icin karistirmisim :), unu tuketmek icin  misir unlu kek tarifleri ararken, Yemekler Gulcan'dan blogunda rastladim bu tarife, gunun hiti oldu diyebilirim evdekiler cok begendi, kermes calismasina arkadaslara goturmustum onlardanda tam not aldi, tarife gelirsek

3 yumurta
1 su bardagi suzme yogurt ( ben evde mayaladigim yogurttan kullandim)
1 su bardagi zeytinyagi/findik yagi/ sivi yagda ne  kullaniyorsaniz.
1 su bardagi misir unu
2 su bardagi bugday unu
1 paket kabartma tozu
20gr  kuru maya
beyaz peynir , kasar peyniri ( kullanmadim, hemen tuketecekseniz kullanin)
tuz
dere otu ya da maydonoz
uzerine yumurta sarisi

Yapilisina gelince  yumurtalari cirpiyoruz sirasiyla yogurt ve yagi ekliyoruz, cirpmaya devam ediyoruz, unlari kabartma tozunu ve mayayida ekleyip karistiriyoruz, tuz,dere otu ve beyaz peyniri ilave ettikten sonra yaglanmis ya da yagli kagit serilmis kek kalibina ya da borcama dokuyoruz,180 derecede uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.

Not.Kek hamuru kivaminda olmali hatta biraz daha koyu oldu benim ki ama cok yumusakti pistiginde.

Yeni bir salata tarifi ogrendim cumartesi gunu davetli oldugumuz arkadasimizda cok lezzetli doyurucu ve degisikti en kisa zamanda paylasmak istiyorum :)

Yiyecek resimli ve tarifli bir post oldu bu :)

Mutlu huzurlu haftalar herkese


Thursday, April 11, 2013

Baharin habercisi- ekmek makinesinde bazlama hamuru tarifi -en kolay joleli tatli

Iki gun yaz havasi yasadik New York'ta, sicaklik 24 dereceyi buldu, sahile indik bir gun Coney Island'a gittik,gunes-kum-deniz keyfi yaptik.





  6



IMG_1034

Mirzahan giderken denize giricem pazarligi yapti benimle,ne kadar anlattiysam da anlamadi Okyanus suyu yazin bile soguk bu havada girilmez diye , ne zaman ayaklari suya degdi o zaman anladi :)

1

 Son gunlerin favori ekmegi bizim evde bazlama, onceden hafta sonlari yapiyordum ama artik hafta icide yapmaya basladim, hem lezzetli, hem bayatlamiyor, hem de cocuklarin okuldaki beslenmesine koyuyorum. Paylastikca istek almaya basladi tarifi, daha oncesinde resimleri paylasmistim simdi tarifi paylasiyorum.Hamurunu ekmek makinesinde yapiyorum benim icin  buyuk kolaylik :), sabah alti bucuk gibi kalkiyorum hamuru hazirliyorum makinede kirk dakikalik programda bitiyor sonra sekil verip tavada pisiriyorum, cook pratik oluyor.Evdekiler ise ve okula gitmeden yetisiyor ekmekler :)

Ekmek makinesinde Bazlama hamuru

4 su bardagi un
1.5 ya da 2 su bardagi su
1 tatli kasigi kuru maya
1 tatli kasigi seker
tuz

Makinenin haznesine once suyu koyuyorum, beyaz un icin 1.5 bardak su yetiyor , sonra unu serperek uzerine koyuyorum, sekeri ve tuzu farkli koselere yerlestiriyorum, mayayi( benim makinenin maya haznesi var ona koyuyorum, Tr'dekilerde yok sanirim),da bir koseye koyuyorum, 40 dakikalik hamur programina ayarliyorum, karistirmaya basladiktan sonra makinenin kapagini kaldirip bakiyorum eger kati olmussa biraz su ilave ediyorum civik olmussa un, program bitiminde elime biraz yapisan hamurum oluyor, hamuru masanin uzerine alip biraz un ilavesi ile toparlayip  bezelere ayiriyorum , tavada arkali onlu pisiriyorum.




8

Bugun kepekli unla denedim, cokta guzel oldu hatta icine keten tohumuda ilave ettim.

9

Kepek unlu bazlamalar, olculer ayni sadece  beyaz un yerine kepekli un kullandim suyu 2 su bardagi kullandim.

5


4

Cileklerimin bozulmaya basladigini anladigim aksam yaptim evde bulunan malzemelerle bu tatliyi, joleyi tarife gore hazirladim icine robotta cektigim cilekleri ilave ettim, kaliba doktum, oda sicakligina gelince dolaba kaldirdim donmasi icin, hindistan cevizli pudingi tarife  gore pisirdim, soguduktan sonra donmus jolenin uzerine yavasca ilave ettim, bir gece dolapta bekledi sabaha ters cevirdim bu hale geldi :)




3


Tatliyi yaptigim gece bu kurabiyeleri de yaptim, su an tarifi aldigim siteyi bulamiyorum,:), icine crem ole koydum, yumusacik oldu kurabiyelerim.


7

Baharin renkleri ...

2


Gun batimi ....

Mutlu huzurlu gunler dilerim herkese



Saturday, April 6, 2013

Gecmis Bahar Tatili Gezileri ve Iki Yeni Tarif denemesi-Cilekli Cheesecake ve Havuclu Rulo Salata

On gunluk bahar tatilini gecirdik, herkesin evde oldugu gec kalktigimiz, gezdigimiz, havaninda azicik isindigi gunlerdi.

Bir gun Macy's'in her yil duzenledigi cicek sovuna gittim, iki senedir magazanin disinda kurulan cadirda sergileniyor, her cesit cicegin sergilendigi bir tema uzerine duzenleniyor bu sov.bir hafta suruyor,ikinci gun gitme sansim oldu bu sene :)



1


Magazanin vitrinleri de ciceklerle suslenmisti..

2

3

Cadirin icinden bu kareler..Bu heykel icin Hint tanrisi demisti bir arkadas Ig'de :)


4

5

6

Orkideler cok guzeldi, bakmaya doyamadim, her rengi vardi :)



Havanin sicak oldugu bir gun Central park'a gittik oncesinde cocuklari Sony lab. goturduk Nanoteknolojiyi anlatan bir programi vardi.

8
9

New York'ta gordugum acan en guzel ciceklerden biriydi bu :)


11

Bir gun Dumbo'ya gittik, Brooklyn Bridge civarini gezdik,cocuklari parka goturduk, kumlu parklar favorileri :)


13

O kadar gezdik :)e misafir agirlamadan olur mu :) , sevdigim bir ablam misafirimdi, Cheesecake yaptigim tatlilardan bir tanesiydi,tarif isteyenler icin,

Cilekli Cheesecake (Pelinchef'ten )

Tabani icin 80 gr tereyagi ve bir paket yulafli biskuvi ( ben cekilmis cevizde ekledim)

Biskuvileri robottan gecirelim ve eritilmis tereyagi ile karistiralim,kullanacagimiz kaliba elimizle bastirarak yayalim.

Uzeri icin;
3 yumurta, 400 gr labne peyniri ( iki paket cream cheese kullandim),okudugum tariflerde cream cheese ile yapilan cheesecakelerin kivaminin daha guzel oldugu yaziyor. 1 su bardagi  toz seker,portakal kabugu rendesi, cilek ve bir paket ahududulu cilekli sos( Tr'de satilan hazir paketlerden)

derin bir kase icinde cream cheese ve sekeri cirpalim,yumurtalari tek tek ilave edip yedirelim.portakal kabugu rendesini de ilave edelim,karisimi hazirladigimiz biskuvili tabanin uzerine dokelim.simdi puf noktalarina gelirsek..

Kullandigimiz kabimizin altini ve kenarlarini  folyo ile saralim,(catlamasini onlemek icin) kelepceli kalip kullanisli oluyor hem goruntusu  estetik hem de kaliptan cikarmasi kolay oluyor.Kabimizi ici su dolu firin tepsisine yerlestirelim onceden isitilmis firinda yaklasik yirmi dakikada 180 pisirelim.firindan hemen cikarmayalim yarim saat kapagi acik beklesin.

Firindan cikardiktan sonra oda sicakliginda sogusun sonra  buzdolabina koyalim, cilekleri yikayip uzerine yerlestirelim, sosumuzu hazirlayip uzerine dokelim, bir gun beklerse dolapta cheesecake in tadi daha guzel oluyor.




IMG_0918



Yaptigim bir diger tarifte Havuclu rulo salata idi,goruntusu farkli tadi guzel degisik bir tarif ariyorsaniz denemenizi tavsiye ederim.

Havuclu rulo salata( Hayatin Ta kendisi sitesinden)

Bir kilo havuc, 4 yumurta, 5 kasik un, tuz, ici icin; 400gr suzme yogurt, 200 gr beyaz surme peynir( kullanmadim), dere otu ya da maydonoz, sarimsak iki dis, ( labne peyniri de kullanabilirsiniz)

Havuclari rendeleyip az zeytinyaginda soteliyoruz, sonra bir cay bardagi sicak su ilave edip suyunu cekene kadar  pisiriyoruz, sogumaya birakiyoruz.

Dort yumurta beyazini cam kasede  kar haline gelene kadar cirpiyoruz, yumurta  sarilari havuclari ve unu baska bir kasede mikserle cirpiyoruz, beyazlari bu karisima tahta kasik yardimi ile yavasca karistirarak ilave ediyoruz, yagli kagit serilmis firin tepsisine( benim ki kucuk boydu) dokuyoruz, 180 derecede yaklasik onbes dakika pisiriyoruz, kurdanla test ettim ici pismis mi diye, firindan cikardiktan sonra yagli kagidimizi rulo yapiyoruz, soguyana kadar bekliyoruz, yogurt icine ezilmis sarimsak ve dogranmis maydonoz ile ic malzememizi hazirliyoruz. Rulomuzu yavasca acip yogurtlu karisimimizi suruyoruz tekrar rulo yapiyoruz, buzdolabinda bekletip sonra servis yapiyoruz.

Not. Sararken hafifce kirilmalar olabilir, sorun etmeyin :)