Wednesday, January 29, 2014

Neler yaptim son zamanlarda ve Elmali top tarifi

  Bu mevsim cicekcilerde cokca sumbul ve nergis var, gorunce dayanamiyorum..Ankara'da bu sene olmadigi kadar sis olmus arkadaslar soyledi :), yaklasik bir hafta her sabah sis ve gri renge uyandik, kar yok yagista dune kadar yoktu, biz alismisiz Ny'da kisin kar firtinalarina sagnak yagan yagmura,botlar kabanlar dolapta kaldi :) son iki aydir neler yapiyorum, finallerim bitti iki hafta once,simdi donem arasindayim  :), pazartesi gunleri Kaat-i kursuna gidiyorum, Kaat-i eski Osmanli sanatlarindan bir tanesi, kisaca kagit ve deri oymaciligi diyelim,cok zevkli, emekli ve sabir isteyen bir sanat, kesime iki hafta once basladik simdilik hocamizin verdigi desenleri calisiyoruz.

  Instagram sayesinde cok tatli insanlarla tanistim,guzel arkadasliklarin baslangici oldu, ya birbirimize gidiyoruz ya da disarda bulusuyoruz, bu sayede Ankara'da ki mekanlari ogreniyorum:)








Orkidelerimin masallahi var, bu tomurcuklarin hepsi acti, yeni surgunler verdi, yerlerini cok sevdiler sanirim:)



Gittigim misafirlikleri eli bos gitmemek adina kurabiye yapip goturdum..cayli kahveli,findikli..






Elma Toplar tarifi isteyen arkadaslarim icin;
Elma Toplari
2 yumurta
1 paket tereyagi(oda sicakligi)
yarim su bardagi seker
1 paket kabartma tozu
portakal kabugu rendesi ya da vanilya ( ben vanilya kullanmiyorum)
5 su bardagi un
 Ic harci
4 adet elma buyuk, ceviz ve tarcin
Serbet malzemesi
2 su bardagi seker
1.5 su bardagi su

Yapilisi
Hamur malzemelerini karistirip yumusak bir kurabiye hamuru yapiyoruz,ic harci icin, elmalari soyup rendeliyoruz,kisik ateste suyunu salana kadar pisiriyoruz sonra tarcin ve cevizi ekleyip altini kapatiyoruz , serbeti icin tencereye malzemeleri koyup kaynayana kadar bekliyoruz sonra ocaktan aliyoruz.Hamurumuzdan yuvarlak bezeler alip elimizde acip icine elmali harcimizdan koyup yuvarlak sekil verip kapatiyoruz, firin tepsisine aralikli dizip 160 derecede pisiriyoruz.firindan aldiktan sonra kurabiyelerimizi serbete batirip cikartiriyoruz hindistan cevizine buluyoruz.Afiyet olsun :)







Mozaik pasta yapmistim bir kac hafta once misafirlerime..




  Ankara'dan sIkIlinca Istanbul kacamagi yapiyoruz, her gittigimizde merak ettigimiz yerleri mekanlari  geziyoruz,bu sefer benim merakim icin Go Mongo'ya gittik yani Mogol barbekusu yemege :), guzel bir mekan ama acikcasi daha farkli beklemistim yemekleri, Brooklyn'de ki chinese food dan farkli degildi :)

  Cocuklar karnelerini aldi, Mirzahan icin cok endiseliydim herkes biliyor ilk okula basladiginda :), tum arkadaslarim soruyor gorustugumuzde  nasil dertlenmissem artik :)  ama hamd olsun Mirzahan bizi hic uzmedi, karnesi mukemmel, ogretmeninin  yazdiklari gurur verici, sosyal derslerinde hala bilmedigi kelime cok  ama  ogretmenlerinin yardimi alaka ve ilgisi ile hallediyor onlari da.Ahrar'in tek sikayeti okul saatlerin uzun olusu, gecen sene iki bucuk saatlik pre-k den sonra bu sene uzun geldi biraz :)

 Iyi tatiller, iyi haftalar herkese...